Placaje Onix

Despre Onix

Scopul decorativ al pietrei naturale onix este bine cunoscut, el se foloseste si in prezent pentru realizarea de inele, bratari si cercei cu mare succes. In trecut era folosit pentru decorarea vaselor si de asemeni pentru crearea bijuteriilor.
Onixul a fost folosit de secole pentru a împodobi locuri de cult şi a alunga spiritele rele. Unii spun că oferă confort,ameliorează stresul si calmeaza inima.

Onixul este un mineral, are la baza siliciul, ca atare are o structura cristalina translucida. Ca atare, blatul de onix poate fi pus in valoare prin iluminari care vor reliefa frumosul model al  onixului si culorile sale.

Desi cunoscut mai mult pentru negru, onixul are foarte multe nuante variind de la rosu intunecat, la roz de la albastru si verde la galben si liliachiu.

Onixul alb se mai numeste si marmura onix si este folosit cu precadere la amenajari interioare, placarea peretilor.

Folosirea onixului in placari de pereti are rolul de a ilumina interioarele  cu lumina naturala, datorita naturii translucide a acestuia.

Onixul este o piatra care necesita ingrijire speciala , destul de sensibila la socuri si la substante acide.

 

 

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.