Placaje Marmura

Despre Marmura

Marmura este o piatra naturala, compusa din calcar, poate varia in culoare de la alb şi creme la  roz, verde, gri, maro si galben.  Aceste variaţii sunt un rezultat dat de  impurităţile minerale existente in  calcarul original cum ar fi silexul, oxidul de fier, nisip, nămol sau argilă.

Marmura ca si provenienta lingvistica provine din limba greaca si are sensul de stralucitor sau cristalin.

Folosita din cele mai vechi timpuri in constructii datorita frumusetii si rezistentei sale, marmura a devenit extrem de populara inca din cele mai vechi timpuri. Eleganta marmurei a inspirat artisti si arhitecti sa creeze adevarate opere de arta, unele dintre ele au sute si mii de ani si inca pot fi vizitate in Roma , Italia sau Grecia sau chiar in muzee daca ne raportam la statui. Marmura de Carara este cea mai folosita in acest caz datorita culorii sale albe, translucide.

In prezent,  puteti alege un blat de bucatarie din marmura pentru a aduce spatiului acesta preferat de multa lume in casa, o eleganta aparte dar si pentru rezistenta ei in timp. In plus, marmura nu se demodeaza niciodata, se potriveste atat unui stil clasic cat si unui modern, are putine pretentii la curatare si nu poate fi confundata cu alte materiale.

Din punct de vedere igienic, are marele avantaj ca dezvolta mult mai putine bacterii si microbi decat un blat laminat, fiind o piatra naturala bazata pe silicati.

La noi in tara cea mai cunoscuta cariera de exploatare a marmurei este la Ruschita.
Vezi lucrari din marmura!

Alege un blat de marmura pentru bucataria ta!

Noi lucram cu marmura de la Ruschita si cu marmura de Carara din Italia.
Folosim materiale de inalta calitatea pentru rezistenta lucrului bine facut .

CONTACTEAZĂ-NE:

    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.